torsdag 25. september 2008

Isabel Allende

Isabel Allende ble født i 1942 i storbyen Lima, Peru. I 1945 ble foreldrene skilt og moren tok med seg barna og flyttet til Chile hvor de bodde til 1953. Senere har hun flyttet mye rundt i Sør-Amerika, Europa og har også bodd flere andre steder i verden. Hun har jobbet i redaksjonen i flere magasiner og har også jobbet litt innenfor chilensk tvprodukson.
Da bestefaren til Isabel Allende lå på dødsleie i 1981, 99 år gammel, begynte hun å skrive et brev til ham. Dette brevet utviklet seg senere til romanen Åndenes hus. Boken var en enorm suksess og ble filmatisert i 1993. Etter denne boka har hun gitt ut en ny bok nesten hvert år, siste kom i 2008. Isabel Allende som skriver magisk realisme, er i dag en av de største forfatterne i Sør-Amerika.
Jeg har selv lest bøkene De ville guders by, Gulldragens rike og Pygmeenes skog. Dette er en veldig spennende triologi som gjør at du føler at du er med i historien. Da jeg leste disse bøkene merket jeg at dette er en kunnskapsrik dame. Dette er en av grunnene til at det er veldig gøy å lese bøkene hennes, for man føler at man lærer masse om verden. Hun er også veldig flink til å få deg til å tro på det du leser, selv om du egentlig vet at det ikke er sant.

Ingen kommentarer: